· 

Jonge hamsters

Het nest van Peach x Isatis (10-4-2018) was een test nest. Veel crème hamsters uit Engeland blijken toch met geel te zijn. Daarom besloot ik om voor Peach geen crème of donker sepia man te zoeken, maar te laten dekken door Isatis. Een goud ds langhaar man die sowieso geen crème draagt. Mijn vermoedens waren juist, 2 gele ukken in het nest. Een geel ds en een gewoon gele. Mede hierdoor heb ik besloten toch niet gericht verder te gaan met crème. Het kan zijn dat het er soms uitrolt doordat hamsters meerdere genen kunnen dragen, en dan zie ik wel wat ik doe. De ukken dragen sws wel crème dus wie weet.


14-5-2018 is het nestje van Sunny girl x Dreamer geboren. Beide ouders zijn met Sg (zilver grijs) en hebben/dragen verschillende genen. Het zal dus een lekker toverballen nestje worden. Ik ben echt super benieuwd naar alle kleurtjes en ik ga het dan ook moeilijk krijgen met kiezen straks. Ook komt er rex in het nestje. Kleuren die ik verwacht zijn o.a. goud, homosygoot zilvergrijs en blond donkeroog. Deze 3 kleuren ben ik het meest benieuwd naar. Maar ook zilverroest, gewoon roest en oranje worden verwacht. Veel te leuk allemaal.. Helaas heb ik niet de ruimte om alles te houden haha.


Het volgende nestje moet nog even wachten, Eli (goud satijn korthaar) zal de mama worden maar ze moet nog even minimaal een maandje wachten. Wie de vader gaat worden weet ik nog niet. Hoogstwaarschijnlijk zal dat Pjotr zijn ivm de onverwantheid, maar wie weet kies ik voor een andere man.