Op dit stukje pagina wil ik laten zien wat geschikte huisvesting is voor een hamster. De foto's die ik gebruik, zijn of van mijzelf of anderzijds met toestemming van de maker geplaatst. Onderaan deze pagina vindt u links naar goede huisvesting met eventueel prijzen erbij, ook links naar de loopwielen die ik gebruik. Ook zal ik links plaatsen naar leuke dingen voor in het verblijf.

 

Een stukje vooraf. Op het wereld wijde web staat veel info over huisvesting. Op de website van de LICG staat dat de minimale afmeting van een hamsterverblijf 70x50 cm moet zijn, er staat ook dat een groter hok voor een syrische hamster wel beter is. Zelf zijn mijn hamsters gehuisvest in kooien van 80x50cm of in terrariums en aquariums die groter zijn. 80 x 50cm is dan ook mijn minimale advies maat.

Hier alvast een foto van hoe het niet hoort. Eind November 2017 heb ik een dwerghamster overgenomen van iemand, die gehuisvest was in dit kooitje. Ik heb er een cm bij gelegen zodat te zien is hoe klein het kooitje werkelijk is. 40cm! de breedte en hoogte zijn slechts 25cm. Het zou verboden moeten worden dat deze kooitjes verkocht worden als zijnde "goede huisvesting".

Toen Marshmellow hier kwam wonen, kreeg hij uiteraard een grotere kooi en je zag hem helemaal opbloeien. Zijn oude kooitje heeft een enkeltje in de container gekregen.


Inmiddels woont hij in een aquarium van 80x40x50 cm en hij vermaakt zich kostelijk. Hij kan graven en rennen naar hartenlust. Omdat graven zijn hobby is, heb ik er voor gekozen om niet teveel spullen erin te zetten, maar wel een lekkere laag bodem bedekking van houtmot (ook wel zaagsel genoemd), hooi en russelbedding. Marshmellow is toegeëigend door mn oudste zoon, hij woont dan ook op zijn slaapkamer.

NB. Marshmellow is vlak na zijn 2e verjaardag overleden, ik ben blij dat we hem nog een mooi leven hebben kunnen bieden.

1 van onze syren heeft ook een giga aquarium tot zijn beschikking. Het aquarium is maar liefst 130cm lang! Ook hier weinig inrichting zodat hij lekker kan graven en rennen. Ik wil niet zeggen dat "karige" inrichting het beste is, in de toekomst zal ik heus er nog wel wat anders inzetten. Zoveel mensen zoveel meningen. Op facebook is een pagina hoe je aquariums en terrariums prachtig kan scapen. Klik hier om naar HamsterScaping op fb te gaan. (foto uit 2018)

 


Meer voorbeelden van goede verblijven

Dit verblijf is 120x50x50 cm en de hamster van Tilly Smaal woont hierin. Zoals jullie kunnen zien heeft de geluksvogel die hierin mag wonen, heel veel graafruimte. Ook een lekker renrad om in te rennen en genoeg schuilmogelijkheden in de huisjes.

Dit verblijf van 120x40x40 is van Leah, haar hamster Aart (die hier geboren is in het B4 nest) mag hier in wonen. Uiteraard zit er wel een deksel op anders zou Aart ontsnappen. Ook hier weer een lekkere laag bodem bedekking om in te graven, een mooi groot renrad en schuilmogelijkheden.


Ik ben opzoek naar foto's van geschikte verblijven, mail me als je het leuk vind dat ik je verblijf hier plaats.


Links naar geschikte verblijven.

 

Terrariumpaleis

80x50x50cm €80,-

100x40x50cm €80,-

100x50x50cm €90,-

Voor meer maten en prijzen, even contact met de verkoper opnemen.

 

Bonder Exotics 

Bonder exotics verkoopt verschillende maten terrariums, neem contact op met ze voor afmetingen en prijzen. Bovenstaande link is van facebook, je kan ze ook mailen.

 

 

 

Ferplast maxi duna multy bij Dieren speciaalzaak Casper

99x51x36cm €86,95

 

 

 

 

 

Ferplast mary bij Dieren speciaalzaak Casper

80x50x38cm €84,95

 

 

 

 

 

Hamsterkooi Nigha grijs bij Budgetkooien

 

78x48x36cm €63,50

 

 

 

Gabbia grande op budgetkooien

100x54,5x48cm €65,-

 

 

 

Ferplast Criceti 15 bij Petsplace

78x48x39cm €61,95

 

 

 

Ferplast Criceti 100 bij Petsplace

95x57x50cm €91,95

Mogelijk zijn de bovenstaande verblijven ook elders en misschien goedkoper te krijgen. Google is your friend ;)


Links naar dingen voor in het verblijf

 

 

De loopwielen/renradjes die ik gebruik zijn die van Trixie, 28cm.

Webwinkel Whoopie €12,59

PetsPlace € 13,99

 

 

 

 

Kurktunnels bij Webwinkel Whoopie

Vanaf €3,99